Van der Linden Retainer

De snijtanden en hoektanden van de bovenkaak worden in hun stand gefixeerd door de palatinaal aansluitende kunsthars en de labiaal aanliggende labiale boog van 0,7 mm dikte.

De plaat wordt in het front - waar een goede fixatie essentieel is - op zijn plaats gehouden door de teruglopende booggedeelten die bij de cervicale rand van de hoektanden liggen en een klammerfunctie hebben. Als de draad niet tussen de laterale snij-en hoektand door kan lopen zonder de occlusie te storen, dient hij distaal van de hoektand gelegd te worden. Daar is bijna altijd voldoende ruimte voor passage van de draad. Het teruglopende gedeelte met een klammerfunctie komt dan op de eerste premolaar te liggen.

Het onderfront moet de bovenplaat raken wanneer in habituele occlusie wordt dichtgebeten. Daarvoor kan lokaal beslijpen of uitbouwen van de kunsthars nodig zijn. Verder moeten bij dichtbijten de premolaren en molaren ongestoord contact kunnen maken. Mede daarom loopt de driekwart-klammer distaal van het laatste gebitselement. Met deze klammer kan bovendien een te verre naar buccaal doorgebroken tweede molaar naar palatinaal en distaal bewogen worden. Daarbij dient de kunsthars bij het betreffende gebitselement weggeslepen te worden, maar bij de eerste molaar gehandhaafd te blijven. Bij een goede positie van twee molaren en een solide occlusie in de zijdelingse delen dient bij de visite volgend op het aanbrengen van de plaat de kunsthars bij de premolaren en eerste molaren ruim weggeslepen te worden zodat op natuurlijke wijze een optimale interdigitatie kan ontstaan.

Voor eventuele vragen over dit product kunt u ons bellen op Tel: 0343-415441 en vragen naar Roelant Seijger.
Of u stuurt een e-mail naar info@ortholab.nl en wij zullen uw vraag z.s.m. beantwoorden.