A.S.S.A.

"Anti-snurk en slaapapneu activator." Snurken wordt veroorzaakt door trillingen van het zachte verhemelte en (of) de achterste verhemelteboog.

Het komt voornamelijk voor gedurende het ademen tijdens de slaap, waarbij de mond wordt opengehouden. De mate van doorgankelijkheid van de luchtweg is afhankelijk van een groot aantal factoren. Spieren in de mondholte spelen een belangrijke rol bij het openhouden van de luchtweg. Het terugzakken van de tong kan de passage van lucht belemmeren. Ook alcohol, slaapmiddelen, verkoudheid en overgewicht hebben een nadelig effect.

Obstructieve slaap-apneu syndroom O.S.A.S.

Bij zeer zware snurkers kan de luchtweg zo ernstig vernauwd zijn, dat er geen luchtpassage meer mogelijk is. Het snurken stopt dan en er treedt een tijdelijke ademhalingsstilstand (apneu) op. De ademhaling komt pas weer op gang als de patiÎnt door zuurstofgebrek halfwakker schrikt.

Onderzoek en diagnostiek

Voor de diagnostiek en het opstellen van een behandelingsplan is het van belang dat onderscheid wordt gemaakt tussen apneus en snurken. Onderzoek en diagnostiek van apneus liggen op het terrein van de longarts.

Anti-snurk en slaapapneu activator A.S.S.A.

Recente studies geven aan dat heel veel patiënten, goed met een gemodificeerde activator kunnen worden behandeld. Met deze activator wordt de onderkaak tijdens de slaap in een voorwaartse stand gehouden. Grote luchtgaten in het apparaat zorgen ervoor dat de luchtpassage door de mond niet wordt belemmerd. Uit ervaring is gebleken dat de activator het beste in was bij de patiÎnt gepast kan worden. Daarna wordt de activator in het laboratorium verder afgemaakt. De verankering van het apparaat is afhankelijk van de aanwezige elementen en kroon en brugwerk. De ASSA is in 1990 voor het eerst in de Nederlandse literatuur beschreven door de Almelose orthodontist Dr. H.J. Remmelink (Ned. Tijdschr. Tandheelk. 1990; 97:211-213).

Voor eventuele vragen over dit product kunt u ons bellen op Tel: 0343-415441 en vragen naar Roelant Seijger.
Of u stuurt een e-mail naar info@ortholab.nl en wij zullen uw vraag z.s.m. beantwoorden.

Terug naar het overzicht van antisnurk apparaten